Vauvahierontakoulutus hoitoalan ammattilaisille

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on Suomessa vuosien ja tuhansien vauvojen hoitokokemuksen avulla kehitetty hoitomuoto, jota Elonaskel on jo lähes kymmenen vuoden ajan kouluttanut hoitoalan ammattilaisille. 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito! 

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan perusteet oppii ammattilaisten lyhytkurssilla ja taitoja voi syventää jatkokoulutuksissa. Vauva-Akatemia tarjoaa yhdeksän kuukauden koulutuskokonaisuuden, jonka jälkeen hoitaja pystyy hoitamaan vauvoja erittäin kokonaisvaltaisesti myös haastavissa tilanteissa. Vauva-Akatemian käynyt hoitaja on perehtynyt myös imetykseen ja valmistunut imetysohjaajaksi.

 
1. VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA AMMATTILAISILLE – PERUSKURSSI 

 Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä, tehokas ja kokonaisvaltainen hoito, josta jo kymmenet tuhannet perheet ovat saaneet apua moniin vauva-ajan haasteisiin. Hoidolla voidaan tuoda apua esim. – koliikkiin – vatsavaivoihin – uniongelmiin – refluksiin ja runsaaseen pulautteluun – kehon erilaisiin jäykkyyksiin ja jännityksiin – runsaaseen itkuisuuteen – vastustuskyvyn parantamiseen. Peruskurssilla opit koko kehon vyöhyketerapeuttisen hieronnan, parhaat hoitovinkit sekä saat tärkeää tietoa vauvojen kehon anatomiasta ja oireista sekä niiden taustalla olevista syistä. Kurssi sopii kehonhoidon ammattilaisille sekä lasten kanssa työskenteleville. 

 
2. VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA – JATKOKURSSI 

 OIREENMUKAINEN HOITAMINEN, KEHON MERKKIEN HAVAINNOINTI JA LISÄOTTEET

Jatkokurssi syventää peruskurssin tietoja ja keskittyy oireenmukaiseen hoitamiseen. Opit tunnistamaan vauvojen erilaisia oireita ja niiden syitä, tutkimaan syvemmin vauvan kehoa sekä sen merkkejä ja hoitamaan tehokkaasti vauvojen monia oireita. Käsittelemme oireiden taustalla olevia syitä ja niihin liittyvää kehon anatomiaa sekä fysiologiaa. Opit kuinka erilaisia oireita voidaan tehokkaasti hoitaa vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla. Opettelemme myös tehokkaita käsittelyotteita ja tekniikoita mm. lantion, lapojen sekä niskan alueen kireyksien hoitamiseen. Kurssi on tarkoitettu peruskurssin käyneille. 

3.  VAUVAN PÄÄN ALUEEN KIREYDET JA NIIDEN HOITAMINEN 

Kurssi keskittyy vauvan päänalueen hoitamiseen, anatomiaan ja toimintaan. Opit tunnistamaan ja hoitamaan vauvan pään alueen kireyksiä, jotka vaikuttavat usein myös vauvan imemisotteeseen ja voivat näin lisätä syömisongelmia. Kurssilla opit arvioimaan vauvan suun toimintaa ja imemistä sekä tunnistamaan, hoitamaan ja vapauttamaan pään alueen kireyksiä ja näin helpottamaan vauvan oloa. Kurssi on täydentävä koulutus vauvoja hoitaville kehonhoidon ammattilaisille. 

4.  WHO IMETYSOHJAAJA KOULUTUS

WHO:n 20 tunnin imetysohjaajakoulutus antaa osallistujille imetysohjauksessa tarvittavat perusvalmiudet, joiden avulla he osaavat ohjata ja tukea äitejä onnistuneeseen imetykseen. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka kohtaavat työssään raskaana olevia tai imettäviä perheitä tai vastasyntyneitä. 

5.  IMETYKSEN SYVENTÄVÄ KURSSI – SUUN ALUEEN KIREYDET 

Tämä kurssi on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille, joilla on imetysohjaajakurssi suoritettuna viimeisen 5 vuoden aikana (who 20 t). Kurssilla keskitymme suun alueen kireyksiin ja niiden vaikutukseen imetyksessä. – Millainen on vauvan normaali imemisote – Miten suun alueen kireydet vaikuttavat imemisotteeseen – Kallo: lihasten, faskioiden ja hermoston toiminta suun alueella – Vauvan imemisen arviointi – Vauvan suun toiminnan arviointi – Kireiden jänteiden vaikutus – Suun alueen kireyksien hoitaminen

 

Tulevat koulutukset, lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyy täältä

Koulutuksiin ilmoittaudutaan maksamalla koulutuksen varausmaksu Elonaskeleen nettikaupassa. 

Elonaskel järjestää myös muita koulutuksia mm. 

● Vyöhyketerapeuttinen  raskaushieronta 
Synnytyksen käynnistys vyöhyketerapian avulla
●  Vyöhyketerapian perusteet 

Lue lisää: www.elonaskel.fi/koulutukset

 

VAUVA-AKATEMIA

Vauva-Akatemia on 9 kuukauden mittainen koulutuskokonaisuus, joka antaa monipuoliset valmiudet tehdä töitä vauvojen parissa. Koulutus sisältää oppia mm. vauvan kehon anatomiasta ja fysiologiasta, kehitysvaiheista, tunnetaidoista, varhaisesta vuorovaikutuksesta, monista vauvojen oireista ja sekä niiden tehokkaasta hoitamisesta. Koulutus antaa valmiudet hoitaa vauvoja vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla myös haastavimmissa tilanteissa ja se sisältää myös imetysohjaajan koulutuksen sekä paljon syventävää tietoa imetykseen ja esim. päänalueen kireyksiin liittyen.  

Tämä monipuolinen koulutuskokonaisuus on tarkoitettu terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisille sekä sinulle jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Kokonaisuus on yhdeksän kuukauden mittainen matka vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi. Koulutuksen lähipäivät toteutetaan aina kerran kuussa (LA-SU), joten koulutus soveltuu hyvin työn ohessa tehtäväksi lisäkoulutukseksi. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu runsaasti sekä ohjatusti että itsenäisesti tehtäviä hoitoharjoitteluita, joita tehdään koko koulutuksen ajan omia taitoja koko ajan syventäen. Koulutukseen haetaan mukaan vapaamuotoisella hakemuksella. 

Lue lisää: www.elonaskel.fi/vauva-akatemia/

 

Elonaskel on kokenut kouluttaja ja kurssit saavat osallistujilta loistavaa palautetta. Koulutamme rautaisella ammattitaidolla sekä suurella sydämellä!